Teemaks VISIITKAARDI KUJUNDUS BLOG#4

Vsiitkaart BLOG

Visiitkaardid – kellel milleks ja kuidas?

Hei, selles blogi postituses räägime visiitkaardi kujundusest. Nagu ikka, proovin arusaadavalt ja maakeeles kõik lahti seletada. Läksime!

Miks on visiitkaarte üldse vaja?

Kui sul on olemas business siis ilmselgelt käivad ka nendega kaasa business cards ehk visiitkaardid! Loogiline ja lihtne – ettevõte = VISIITKAART, komprihende? Peale selle, et sa saad neid tasuta oma lemmi toidukohta jätta ( eeldusel, et juhataja täielik jobu pole ) on visiitkaardid paljudel kohtades kasulikud ning VAJALIKUD!

Visiitaakrtide jagamine/andmine/mehkeledamine ja muu...

oot-oot, sa enne ütlesid, et visitkad on vajalikud? Jep nii see on. Toon sulle häid näiteid.

 

Seminarid/konverentsid/messid:

Kui sa suhtud endasse ja oma töösse vähimagi austusega siis sa ju koolitad ja vähemalt proovid ennast promoda, eksju? Suhtle üritustel (jah see võib kohati olla nõme aga see MUST DO asi ) inimestega ning loo kontakte. Kui sa ei taha väga jobu oma potensiaalsele kliendile/partnerile tunduda, siis ole normaalne, anna talle visitka!

 

 

Loosid-loosid-loosid:

Kui su firma on juba piisavalt kõva ning korraldab näiteks feissbookis/instas või ükskõik kus mujal erinevaid auhinnamänge siis auhinnaga anna kaasa ka personaalne visiitkaart. Miks? Nimetagem seda personaalseks lähenemiseks. Personaalne lähenemine on boss. Bossid võidavad!

 

Jumala tahe ehk ootamatu võimalus:

Kohtad bussis lahedat vanaema, kes osutub miljardäriks ning tahab sinult 200k eest käsitöökringlit tellida? Ole hea ja anna talle oma visitka. Vanaemad on vanakooli memmed, nemad sind kuskilt netist ülesse ei hakka otsima vaid ikka helistavad sellel numbril, mis sinu visiitkaardil on!

 

 

Okei, okei, olen juba targem. 

 

Millist infot peaks visiitkaardi peale panema?

Saad aru, on reaalselt miljon asja mida sa võid sinna panna. Annan sulle paar soovitust, mis on rangelt kohustuslikud.

 

Nimed

Elementaarne eks? Nimede all mõtleme EESNIMI PEREKONNANIMI ja su amet ( inimesed peavad teadma, kes sa antud firmas oled ).

 

Koduleht

Kui sul kodukat ei ole siis telli see meilt. Ja miks sul ei peaks kodukat olema, kõigil ju on…

Kodulehe lisamisel ÄRA LISA HTTPSi! Me ei ela kiviajas. WWW. Lisamine pole samuti vajalik, kui mõnede kujunduste peal näeb see päris boss välja!

 

E-mail

Mail on kõige lihtsam viis sinuga kontakteerumiseks, niiet ära unusta seda visiitkaardile lisada.

 

Telefoninumber

Me võime küll mõelda, et elame e-riigis ja puha… Kuid fakt on see, et erinevates ärivaldkondades liigub ka palju ringi lahedaid vanakoolisägasid, kes pigem helistavad, kui viitsivad oma lauaarvuti lahti teha ja sealt mingeid nõmedaid nuppe toksima hakata!

 

 

Nii lihtne see oligi! Aga see pole veel kõik. Nüüd ma anna sulle VALIKULISI variante, mida sa võiksid V-kaardile lisada.

Pilt

See on alati hea mõte, kuid see pole 100% vajalik.

PLUSS: Osadel inimestel on megahea mälu nägude peale. Kui sa oled isiklikult oma kaardi kellegile üleandnud võib pildiga visitka olla suureks abiks.

MIINUS: Kui sul visiitkaardi peal on liiga palju detaile/asju siis pilt ei pruugi sinna sobida. Visiitkaart muutub lihtsalt liiga kirjuks.

Sotsiaalmeedia lingid

Kui su FIRMAL on olemas sotsiaalmeedia konto siis tasub seda sinna lisada. Kindlasti ei ole mõtet lisada enda isklikku FB vms. Kedagi ei huvita su kassi pildid. Siinkohal tasub ka natukene enne analüüsida. Mida? Kui su FIRMA ei ole sotsiaalmeedias aktiivne siis ärge jumala eest seda linki sinna pange, teete endale veel häbi. Aga kui ajate asja nii nagu peab ( min. 1-2 postitus per nädal ) siis go fot it!

 

 

QR kood

see on see pisike ruuduke. Kui sa seda ruudukest nutitelefoniga skännid, siis see viskab sind sinu poolt valitud lehele. Sisuliselt on see link, mis avaneb telefoniga skännides. Kui Teil on kindel eesmärk oma potensiaalne klient kindlale lehele saata siis QR koodi lisamist tasub kaaluda. Kujundusliku poole pealt QR kood ei sobi igale poole. Aga pole hullu! Kuna me oleme kujunduse bossid siis meie paneme selle sinna sobima!

Ära nüüd üle pinguta!

Vaata ma andsin sulle siin postituses hunnik asju, mida tasub/võiks/saaks visiitkaardi peale panna. See ei tähenda seda, et nüüd on vaja kõik elemendid ja info sinna korraga toppida eks!? Tähtis on see, et visiitkaart näeks välja puhas, ilus ning arusaadav. Visiitkaart tuleb kujundada VASTAVALT SINU VAJADUSTELE. Selles küsimuses aitame sind hea meelega! Nii et kui, sul tekkis huvi mõistusega tehtud visiitkaardi vastu siis võta minuga ühendust! Ajame selle asja korda! … Või kui tahad suvalist ning enam-vähem okeid visiitkaarti siis googelda, küll sa ise midagi valmis suudad meisterdada ( või otsi free business cards ).

VÕTA ÜHDNUST!

Naljaks lugu!

Ega blogi ei saa ju lõppeda ilma naljaka loota. Lugu järgmine:

 

Üks majutusega tegelev ettevõte tellis meilt 100 kaart koos kujundusega. Kujundus valmis, kaardid trükitud. Hakkasin siis tellija käest uurima, et kellele siis arve teeme? No mees ei vasta ega vasta. Ei kõnedele ega mailidele. Panen nime googlesse ( mida ma teen nüüd iga kord ). Google ütles, et tegu on legendaarse petturiga :D. Asi lahenes siis nii,et võtsin ettevõtte omanikuga ühendust ning lubasin asjale anda juriidilise käigu, kui lahendust ei tule. Omanik alguses ütles, mulle midagi taolist:” ma ei saa vastutada selle eest, mida mu töötajad teevad”. Tuli välja, et see inimene, kes need mult tellis oli natukene peast lihtne ning oli tellinud kaarte mitmest erinevast kohast. Ilmselgelt sai ta alles pärast käki kokku keeramist oma teost aru ning üritas siis mind vältida. Asi lahenes õnneks mõlemale poole hästi ning ettevõte sai arve tasutud ning oma kaardid kätte. Moraal: Dont mess with PuhasKujundus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *