BLOG#1 Kuidas hakata “kujundajaks”?

Kujundus blogi

 • Sain poolhädaga PSD ( photoshopi ) ära installitud
 • Youtube tutorialid ühes aknas lahti, PSD teises. Mäletan, et tegin vist kõige lihtsamat teksti faili mingi 2 tundi.
 • (Närvirakke läks umbes 5 kilo)

Kuidas ma siis alustasin?

…ja põhimõtteliselt nii oligi! PSD ühes aknad ning tutorialid teised.  2 kuud hiljem oskasin juba nii mõndagi teha. 2aastat  hiljem sain aru, et ostsin endale vale programmi. AI ( Adobe Illustrator )on see õige asi, mida kujundus gangsterid kasutavad! Mis siis ikka, ostsin endale AI ka ära ja kuna AI ning PSD ( Illustrator ja Photoshop ) on mõlemad Adobe omad siis selle sai selgeks suhteliselt kiiresti. Hetkel julgen ma öelda, et olen mõlemas programmis pädev            ( Seda järeldan sellest, et youtubes pole ammu käinud). 

Mida ma siis oskan?

Võin väita, et oskan enam-vähem kõike, mis on kujunduse ja kujundamisega seotud. Loomulikult õpin ma uusi oskusi pidevalt juurde ning üritan ka vanu mitte väga rooste lasta.  Kui mina midagi teha  ei oska siis ma tean inimesi, kes oskab (10% komisjoni just kukkus )!  Niiet kütke ainult tellimusi ning saame koos väga laheda asja valmis meisterdada! Koos? Kas nii ei olegi, et sina teed ja mina maksan? Eiei,  mu kulla sõber, nii ei saa rallit sõita! Mina olen Ott ja sina oled minu Martin! Minu maitse võib ja ilmselt ongi sinu omast natukene erinev ja me ju ei taha, et keegi tasuta tööd teeb eskju !

Millal siis tasub ise see kujundusevärk

ära õppida?

Tooks välja järgmised puntkid:

 • siis, kui sulle reaalselt meeldib
  see kujunduse asjaloom
 • kui sul puudub plekk / raha, et
  mind toita
 • kui sul firma, mis vajab reaalselt palju kujundust ning sul ei ole selle jaoks palju vabasid vahendeid
 • mm…kui tahad saada kujunajaks

Järgmine post tuleb millalgi tulevikus! Tegelikult ma üritan nädalas siia korra midagi huvitatat postitada.

Ma alustasin selle Blogi värgiga just täna, kuna mu viimane hinnapakkumine saadeti kuupeale ning läbi
selle blogi ma proovin potensiaalsetele klinetidele minu köögipoolt tutvustada. Soovin, et klient saaks aru, kuidas toimetan mina ning aeg ikkagi võrdub $$.

Järgmises postis räägin Teile
logodest!

Stay Classy San Diego!

(PS!  Kui siin on kirjavigu siis see oligi nii mõeldud – kujunduse värk, teate küll. Ja see on pealegi minu Blogi..muhahahahahaa )

Kui Kellegil tekkis pärast seda Blogi lugemist kiire vajadus kujundusteenuste järele siis ole täitsa, võta ühendust!